planning and scheming

Innostuin Blurbin uusista paperivaihtoehdoista (päällystämätöntä mattaa!) ja aloitin vihdoin ja viimein kauan lykkäämäni kuvakirjaprojektin Palermo-kuvistani. Piilotin samalla vanhan blogini ja sinne menivät myös Palermo-muistelot, naputan ne itselleni muistiin kirjan sivuille.

Täytyy myöntää että olisin tällä hetkellä mieluummin kuvissa kuin kahdet villasukat jalassa näytön äärellä. Siemailisin kylmää roséviiniä tai skumppaa varjossa, söisin valuvaa italialaista pistaasijäätelöä (parasta!) Kuorisin vahvasti tuoksuvia mandariineja ja hypistelisin niiden lehtiä. Istuisin kuumana päivänä viileillä kivirappusilla ja auringon paahtamien yrttien tuoksut leijailisivat nenääni.

I got excited about Blurbs new paper options (uncoated matte, here I come!) and finally started my book project for the pictures that I took when living in Palermo. I also hid my old blog, there went all the posts about that time, I am going to write them down for me in the book.

I have to admit, I would rather be in the pictures right now than sitting with my computer wearing two woolly socks one top of the other. I would sip cooled rosé wine or some with sparkles, eat slowly dripping italian pistachio gelato (the best!) I would peel heavily scented tangerines and fiddle their leaves. On a hot day I'd sit in a cool stone stairs and the scents of sunburned herbs would linger in my nose.







finds

Meillä on ihan mahtava lähikirppari. Sieltä nappasin tuon lampunjalan.
I love our downstairs flea market. My recent find is this lampstand.

green salad

Olen löytänyt uuden lempisalaattini! Ohje on hiukan muunneltu versio tästä Sunday Suppersin reseptistä.
Lopputulos on simppeli, raikas ja keväinen.

I am addicted to this new favourite salad!

Vihreää omenaa, varsiselleriä, pecorinoa ja seesaminsiemeniä.

1 varsiselleri ja varsisellerin lehtitupsut
2-3 granny smith omenaa (tai muuta kirpeää lajiketta)
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä (ohjeessa saksanpähkinää)
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl dijonsinappia
2 tl hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripsaisu karkeaa suolaa
Rouhittua mustapippuria

Päälle pecorinoa lastuina maun mukaan ja halutessasi rucolaa tarjoiluun

Leikkaa varsiselleri pieniksi kuutioiksi ja tipauta astiaan jossa on kylmää vettä. Siirrä jääkaappiin ja anna rapeutua. Sellerin vahva maku miedontuu vesikäsittelyllä hiukan.

Vispaa sekaisin salaatinkastikkeen (sitruunanmehu, dijon, hunaja, suola, öljy, mustapippuri) ainekset ja siirrä kulhoon johon teet salaatin.
Siivuta omenat (kota pois) ohuiksi viipaleiksi ja siirrä salaattikulhoon kastikkeen joukkoon sekoittaen jotta omenat peittyvät. Sitruuna kastikkeessa estää omenan tummumisen.

Ota selleri jääkaapista, valuta ja kuivaa ja lisää omenien joukkoon yhdessä seesaminsiementen, rucolan ja varsisellerin tupsujen kanssa. Vuole pecorinoa kulhoon ja lautasille mars!

spring fever

Kevät, voisitko saapua pian?
Spring, can you come soon?

table life

Meidän asunnossamme on hiukan erikoinen huoneratkaisu, joka toisaalta rajoittaa mutta antaa kuitenkin tilaa luovalle huonekalujen pyörittelylle. Tämänhetkinen ratkaisu on melkeinpä loftmainen, koska samassa valtavassa huoneessa sijaitsevat sänky, työpöytä, iiso ruokapöytä ja epämääriset hyllyt ja lipastot miehen musiikkitarvikkeille. Mutta meidän elämäntyylille tämä sopii hyvin. Ja pöytä on sen elämän keskus, siihen kerääntyvät sekä tavarat että ihmiset.

The rooms in our apartment have built in a little bit odd way: there's two spaces but no clear living room, bedroom or dining area. This is a bit restrictive, though it makes room for creativity when making changes with furniture. For now the other room is almost like a loft space because it consists of our bed, working space, a biiig dinner table and some shelves and cabinets for the man's music equipments. But this work's for our lifestyle. And the table is the center of it all. Everything and everybody gathers around it. And piles on it.

details

Työpöydällä ja sen läheisyydessä.
Details around my working area.


bruschetta

Vuohenmaidosta tehty feta on hyvää! Tätä juustoa oli jäänyt hiukan jääkaappiin joten sekoitin siihen eilen illalla sitruunankuorta (en ikinä kyllästy sitruunaan) ja ripottelin bruschettan päälle granaattiomenan siementen kera. Ruskeaksi paahtuvan leivän tuoksu tuo minulle aina mieleen kesäillat.

My current food love is feta made from goat's milk. I had a little bit of this cheese left in the fridge so I mixed it with lemon zest and sprinkled on top of a bruschetta, with some lovely pomegranate seeds. I can't stop thinking about summer nights when I smell bread toasting brown.

straw flowers

Hankin taannoin paperipillejä Gaudete Kidsin alesta. Nyt en vaan malta käyttää noita ihanuuksia. Käyvät melkein kukkasesta tuossa Ultima Thule-lasissa. Ultima Thulet ovat muuten suosikkejani. Eivät mene rikki niin helposti kuin kevyemmät lasit ja design on minusta aika ajaton. 

I purchased some paper straws from Gaudete Kids sale. They are so lovely that I don't want to use them! The straws have almost flowery feeling when sticking out from the Ultima Thule glass. The glasses are my favourite by the way, they don't broke so easily and there's a certain timeless in their design. 

wednesday details

Noilla popoilla ei ole vielä ulos asiaa mutta äidin kutoman huivin kietaisen kaulaan.
These shoes have no business going out yet but the scarf (made by my mom) is going out with me.


ARCHIVES

ABOUT USING IMAGES

Unless credited or stated otherwise, pictures in this blog are © Suvi Viitanen. Please do not use them for any commercial purposes.