apple toast

Suosittelen teille tätä omenatoastia ja Miles Davisia, yhdessä tai erikseen. Leipä syntyy simppelisti yhdellä pannulla pätkästä vuohenjuustoa, parista leivästä ja yhdestä isohkosta ompusta. Poista kota ja siivuta omena ohuiksi tsiipaleiksi, heitä lohkot kuumalle paistinpannulle ja lorauta hiukan omenamehua perään. Anna porista kunnes mehu haihtuu ja viipaleet pehmenevät, lisää voita ja ripaus kanelia sekä fariinisokeria. Karamellisoi pari minuuttia, kaada viipaleet kippoon ja ja ota pannu hetkeksi levyltä jottei tahma pala kiinni.

Kokoa leipä siivuttamalla sopiva määrä vuohenjuustoa väliin ja kaada omenanviipaleet juuston päälle. Leipä kanneksi päälle ja pannuun, pannu takaisin levylle. Minulla on tapana litistää leipää kattilan kannella jotta juusto nappaa kiinni molempiin puoliskoihin ja syntyy napakka paketti. Paista molemmilta puolilta kullanruskeaksi ja syö lämpimänä, rapisevaan paperiin kiedottuna.

Huippunopea versio syntyisi omppuhillosta ja vuohenjuustosta. Minulla on loppumaton keko omppuja kaapissa, onko teillä hyviä omenaohjeita, otan vinkit avomielin ja hymysuin vastaan!

I recommend this apple toast and some Miles Davis to you, they go great together or separated. The toast is a simple dish: you need some goat cheese, couple slices of bread and a considerable size apple. Remove the core and slice your apple into thin slices, throw slices onto a hot pan and splash some apple juice in. Let it bubble until the juice evaporates and the apples are soft. Add in some butter and dashes of cinnamon and brown sugar. Caramelize the apples for a couple of minutes and then pour them into a cup and take the pan off the heat so that the sticky sugar doesn't burn while you are constructing your toast.

Slice/spread the goat cheese onto bread and place your apple slices on top. Cover with a slice of bread and put the bread into the pan and pan back to heat. I have a custom to press down the bread with a lid from a kettle so that the cheese melts into both sides and it creates a sturdy packet. Fry until golden on both sides and eat warm, preferably wrapped in a paper.

Really quick version would be a toast with apple jam and goat cheese. I seem to have an endless amount of apples in my cabinets, do you have good apple recipes, I receive any suggestions with smiles and open arms!

18 comments:

Claudia Leb said...

sounds interesting - savory and sweet. I think I would like it. Will taste it soon.
Regards,
Claudia

www.cforstyle.blogspot.com

terreur said...

sounds delicious! i sometimes make a similar sandwich with apple slices and peanut butter.

another apple favorite is a simple apple crisp: equal quantities of brown sugar, flour, butter, oats and maple syrup. mix together the first 4, slice some apples & pour the maple syrup over them. don't forget to add a generous amount of lemon juice for a bit of tartness. add the crumble on top & bake until apples are soft.

i like to play with the ratio of crumble to apples, sometimes we want a lot of crumble and sometimes we want more apples.

enjoy!

Maria said...

Voi kuinka ihana yhdistelma!

Brooke Smith said...

Wow, that looks so delicious!! :)

Lily said...

I love apples in salad...with toasted sunflower seeds or walnuts...maybe some dried cranberries...good greens, perhaps spinach and dressing of choice. In the background I am hearing Chet Baker and Gary Burton...

For the Fall, I am loving baked apples...whole apples cored, but not all the way through. Make a hole big enough to put raisins and nuts inside with a dressing of butter and a bit of brown sugar...maybe a bit of grated lemon rind, cinnamon...yummmm. Put in a baking dish with a bit of apple juice, cover and let steam and bake for 25-45 minutes depending on the apples. Enjoy with a bit of whipped cream or even ice cream...I like a little yogurt on top. I am listening to Mel Torme and Diana Krall.

matimuk said...

i love it! a very inspiring blog.. c.

sohfia said...

Rakastan tätä blogisi ihanaa simppeliyttä! Jos vuohenjuuston ja omenoiden liitto kiinnostaa niin täällä on vähän lisää.. http://www.bakingsunday.blogspot.fi/

Suvi - sur le vif said...

Hi Claudia, do try and hope you like it! The taste is more when using sweeter apples, I used really tart ones with just a bit of sugar because I am not a big fan of sugar-y desserts.

Suvi - sur le vif said...

Lots of hugs for the apple tips, thank you! I have never actually tasted peanut butter, I am always going to but never remember to buy it from the store. And yes, crumble, here I come!

Suvi - sur le vif said...

On kyllä jos tykkää vuohenjuustosta, tietysti briekin voisi sopia omenan kanssa yhteen. Mulla on kaapissa odottamassa karpalohilloa, että voin tehdä samanlaista brieleipää kun söin joskus Lontoossa. :-)

Suvi - sur le vif said...

And it was, until the very last crumb!

Suvi - sur le vif said...

I will take a mental note of your apple recipes as well as the music recommendations, so much fun to hear what people are making and listening! Thank you Lily :)

Suvi - sur le vif said...

Thank you, that's so nice to hear!

Suvi - sur le vif said...

Olen simppeli ihminen :-D Ja kävin katsomassa ohjettasi ja blogiasi, molemmat vaikuttavat herkullisilta!

Mari said...

Oh, kuinka yksinkertaisen ihana! Ja niin kaunis kuva taas. Nyt tiedän, mitä teen sivutuotteena tänään kun keittelen semmoset 3 kiloa omenoita hilloksi. Niin, paitsi, maistuukohan hirmuisen omenateatterin päälle enää omppu..

Jos on jaksuuta näprätä vähän, mun omenasuosikkeja pie-tyyppiset piirakat. http://www.lily.fi/juttu/rommirusina-omenapiirakka on yksi esimerkki, muualla verkossa sadoittain lisää.

Anonymous said...

Sattumalta eksyin sun blogiin ja olisi yksi hyvä omppuresepti, nimittäin Tarte Tatin:

Kuori kuoret ja poista siemenkodat noin viidestä omenasta. Tee niistä lohkoja.
Sulata valurauta- tai paistinpannulla 75g voita (tai margariinia). Kun voi on sulanut, lisää 1,5dl sokeria ja pari tl kanelia ja sekoita tasaiseksi. Lisää omenalohkot vieri viereen pannulle. Kauli valmis kaupan murotaikin ohueksi levyksi ja peitä omenalohkot sillä. Painele taikina tiiviisti omenoita vasten. Paista uunissa 200 celsiuksessa 20 minuuttia. Paiston jälkeen ja dota, että jäähtyy hieman. Kumoa lautaselle.
Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa!

:)

Suvi - sur le vif said...

Bongasin teidän reseptin itseasiassa ja ajattelin että aika täydellinen paketti, minä kun rakastan rommirusinoita ja omenapiirakkaa tehtynä pie-tyylillä! Ihania reseptejä on niin monia ja omenoitakin riittäisi, nyt tarvittaisiin vielä se aika väkertämiseen ja ihmiset pyödänviereen syömään!

Aurinkoista viikonloppua toivottelen teille!

Suvi - sur le vif said...

Lainasin valurautapannun tämän reseptin takia, kokeiluun menee, kiitoksia ohjeesta! :)

Post a Comment

ARCHIVES

ABOUT USING IMAGES

Unless credited or stated otherwise, pictures in this blog are © Suvi Viitanen. Please do not use them for any commercial purposes.